MyPicture

Jag har stort intresse i det mesta på Internet. Ett ämne som jag ständigt återkommer till är Internetmarknadsföring.

Jag är 41 år och har jobbat intensivt med Internetmarknadsföring i olika former under senaste åren.

Jag har jobbat professionellt med sökmotoroptimering och närliggande områden sedan 2006. Inom sökmotoroptimering har jag jobbat som SEO-manager på olika SEO-bolag, drivit enskild firma samt även jobbat inhouse där jag ansvarat för inköp av sökmotoroptimeringstjänster. Det gör att jag har en förståelse för både leveransen och hur beställaren uppfattar olika typer av sökmotoroptimeringstjänster.

UX Design

HTML5 with CSS3

PHP&MySQL

Javascript

2018 - Nu

Telenor

SEO Manager

Telenor

Telenor.se – Telenor erbjuder tjänster som mobilabonnemang, bredband & TV till privatpersoner & företag.

På Telenor jobbar jag som SEO manager med arbetsuppgifter inom sökmotoroptimering som bland annat:

– Teknisk audit

– Monitorering av KPI

– Webbplatsstruktur

– SEO-strategi

– Kvalitetssäkra kampanjsidor och stora produktlanseringar

– Länkbygge – Övervaka, utvärdera och bygga länkar från andra sajter

– Arbete med konverteringsspecialister för att optimera trafik

– Kontakt med leverantörer

– Utbildning & support för personal.

 

 

2014 - 2018

M Brath AB

Sökmotorkonsult

Brath logga

M Brath AB är en specialistbyrå som tillhandahåller tjänsterna SEO & Google Adwords. Företaget är snabbväxande och har huvudkontor i Örnsköldsvik och ett kontor i centrala Stockholm.

Brath har också ett separat bolag för utveckling av sajter inom E-handel som går under namnet Brath Distanshandel AB. Där utvecklas och förbättras sajter som exempelvis gardenhome.se och postkakan.se.

På Brath jobbade jag som sökmotorkonsult. Arbetsuppgifterna innefattar bland mycket annat teknisk On-Page optimering, strategi för Off-Page optimering, strategisk planering för kunder, länkanalyser och expertrådgivning.

 

2013 - 2014

NetBooster Sweden

SEO-manager

netbooster-logo

NetBooster erbjuder tjänster inom digital marknadsföring. Tjänster som erbjuds är exempelvis sökmotoroptimering, sponsrade länkar och totalleverans inom Google Analytics.

NetBooster Sweden ingår i NetBooster Group som har kontor i ett flertal europeiska länder.

På NetBooster jobbade jag som SEO-manager. Arbetsuppgifterna var bland mycket annat analyser av kunders hemsidor, strategisk planering för kunder, länkanalyser och teknisk rådgivning. Jag är även certifierad i Google Analytics sedan 2013.

 

2012 - 2013

24 Gold International

Internetmarknadsföring

24gold-international24Gold International AB – I bolaget ingår många olika typer av finansiella tjänster.

Stort fokus ligger på guldhandeln där 24Gold International köper in guld via välkända varumärken som SMS Guld, Guldpengar och 24Guld. Inköp sker både via Internet och även genom butiker och så kallad OnTour verksamhet. Arbetetet handlar om att framhäva de olika varumärkena på Internet med hjälp av olika metoder som SEO, annonseringsprogram och liknande.

 

 

2011 - 2012

Guldbrev

Internetmarknadsföring

Guldbrev

En av Sveriges största guldhandlare på nätet. Guldbrev köper guld från privatpersoner. Ansökan göra via hemsidan och kunden skickar in sitt guld i ett rekommenderat brev. Mitt arbete på Guldbrev innebar att optimera webbsidor för maximal synlighet på sökmotorer, koordinera IT-relaterade uppgifter och övervaka och optimera digital annonsering.

2007 - 2010

Svensk SEO

Enskild firma

Svensk SEO

Svensk SEO – ett företag som inriktar sig på Internetmarknadsföring startat av Marcus Westberg. Grundidén med företaget är att erbjuda kostnadseffektiva marknadsföringstjänster för företagare. Svensk SEO inriktar sig på sökmotoroptimeringsponsrade länkar och konsultering. Svensk SEO startades 2007-08-20 och Svensk seo har varit online sedan 2007-11-23. I dagsläget ligger Svensk SEO vilande som företag då jag just nu är anställd på heltid.

2006 - 2007

Eastpoint / Getupdated

SEO-manager

Getupdated

Eastpoint / Getupdated – Ett Internetmarknadsföringsbolag där jag jobbade som SEO-tekniker. Arbetet innebar att jag ansvarade för kunders sökmotoroptimering. Arbetsuppgifterna var On-page SEO och Off-page SEO. 2006 så bytte Eastpoint Media namn till Getupdated. 

 

 

 

 

 

1999 - 2005

Utbildad kock och jobbat inom restaurang

Innan jag började jobba med Internetmarknadsföring arbetade jag på olika restauranger i ett flertal år.

Jag är utbildad kock och gick i Globens Hotell och Restaurangskola under gymnasietiden. Efter kockutbildningen gjorde jag min militärtjänstgöring på ett transportfartyg (HMS Heimdal) som skeppskock. Därefter jobbade jag på ett flertal olika lunch och kvällsrestauranger under många år. Det var först efter många år jag sadlade om till att jobba med Internet. Jag fick helt enkelt ett så pass stort Intresse för att jobba med webben att det var oundvikligt att inte göra det..